Matematik

Redegør for, hvordan vinkler og sider bestemmes i en retvinklet trekant

29. maj 2016 af Khanlo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle, som kan give et råd i, hvordan man redegør for, hvordan vinkler og sider bestemmes i en retvinklet trekant

Det er til den mundtlige prøve 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mathon

brug

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

i en retvinklet trekant gælder følgende formler:

sin(v)=modst. kat/hypotenusen

cos(v)=hosligg. kat/hypotenusen

tan(v)=modst.kat/hosligg. katete

Pythagoras

a^2+b^2=c^2

vinkelsummen er 180

A+B+C=180

Det er de formler du bruger for at finde vinkler og sider i en retvinklet trekant. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2016 af mathon

se

Vedhæftet fil:retvinklede trekant.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Start med en god tegning af en retvinklet trekant ABC, hvor C er den rette vinkel.

Vis ved hjælp af ensvinklede trekanter at sin(A) =  a/c og cos(A)=b/c

Lav en ny tegning og udled pythagoras lærersætning ud fra denne


Skriv et svar til: Redegør for, hvordan vinkler og sider bestemmes i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.