Matematik

Hjææælp skal aflæse en graf

30. maj 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvilken af disse grafer er en graf for funktionen
F(x) = 0,5 • 2x samt en begrundelse for svaret
Vedhæftet fil: image.jpeg

Svar #1
30. maj 2016 af Liselotteeee (Slettet)

F(x) = 0,5 • 2^x

Lige en lille rettelse

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2016 af DrBo (Slettet)

Der er tale om en eksponentialfunktion (f(x) = b*a^x) med grundtallet (a =) 2.

2.akse afskæringen fås ved indsættelse af x = 0; da 2^0 = 1, skæres 2. aksen i punktet (0 ; 0,5).

For grundtal > 1 fås en monotont voksende funktion, med monotont voksende differentialkvotient, mens grundtal < 1 giver en monotont aftagende funktion (med monotont aftagende differentialkvotient).

Svaret er derfor B.

Check:

f(0) = 0,5

f(1) = 0,5 * 2^1 = 1

f(2) = 0,5 * 2^2 = 2

Vh Bo

Bonus: C viser funkton f(x) = 0,5 * (0,5)^x (svarer til A spejlet i 2. aksen)


Skriv et svar til: Hjææælp skal aflæse en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.