Fysik

Neutroner, protoner elektroner

14. juni 2016 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Neutroner, protoner elektroner, hvad er det? Ved at nogle er positive, og negative, og det har noget med skallerne i et antom at gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2016 af OliverHviid

Neutronerne og protonerne udgør kernen (nucleus) i et atom. Elektronerne omgiver kernen i form af en elektronsky.

Neutroner = neutrale

Protoner = positive

Elektroner = negative


Svar #2
14. juni 2016 af Amelia02 (Slettet)

Tak


Svar #3
14. juni 2016 af Amelia02 (Slettet)

#1

Neutronerne og protonerne udgør kernen (nucleus) i et atom. Elektronerne omgiver kernen i form af en elektronsky.

Neutroner = neutrale

Protoner = positive

Elektroner = negative

Men er det ikke noget med, at der skal være lige så mange protoner som neutroner? eller er det bare mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2016 af mette48 (Slettet)

Det er rigtigt. et ator er neutralt fordi der er lige så mange elektroner omkring kernen, som der er protoner i kernen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2016 af sjls

Der er ikke nødvendigvis lige mange protoner, som der er neutroner i kernen. Det kommer an på, hvilket grundstof, der er tale om. Men det skal lige siges, at hvis antallet af neutroner i kernen er anderledes fra det antal, man kan læse sig til i det periodiske system, kaldes det en isotop. Protontallet er så stadig det samme, og det er altså samme grundstofnummer, men bare en isotop af grundstoffet.


Skriv et svar til: Neutroner, protoner elektroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.