Matematik

Væktmodeller til mundtlig eksamen.

18. juni 2016 af deterbaremigher (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal besvære følgende: Redegør for metoder der kan anvendes til at undersøge om der er tale om en potensudvikling ud fra et givet talmateriale. Ud over at man kan anvende potensregression, hvad skal jeg mere komme ind på, er ikke helt sikker på at jeg forstår formuleringen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2016 af mathon

For en potensfunktion
                                          y=b\cdot x^a\; \; \; \; \; \; x\in\mathbb{R}_+
gælder
                                          \log(y)=a\cdot \log(x)+\log(b)

                                          Y=a\cdot X+B
hvor
              \left ( X,Y \right )=\left ( \log(x)\log(y) \right )    ligger på en ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.


Skriv et svar til: Væktmodeller til mundtlig eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.