Fysik

Tyngdekraften enhed?

20. juni 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ft = m * g

m er masse i kg, og g er hvad? Har set både N/kg og m/s^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2016 af hesch (Slettet)

Begge enheder er rigtige:

N = kg*m/s2

. . . divideret med kg ( N/kg) giver m/s2


Svar #2
20. juni 2016 af Koplop (Slettet)

#1

Begge enheder er rigtige:

N = kg*m/s2

. . . divideret med kg = m/s2

Ok.. kan du give et eksempel på hver, tak? Jeg synes det er meget forvirrende!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2016 af hesch (Slettet)

Ja,da:

Ft = 9,82 [m/s2] = 9,82 [N/kg]    ( Forlæng første enhed med [kg/kg] )

Det er det samme, og man kan anvende den enhed der er mest bekvem:  Hvad skal man beregne, og hvad er kendt.  Vil du beregne kraft, målt i N, når masse er kendt, eller er du ude i bevægelsesligninger med størrelser som acceleration, hastighed, position ?

Tyngdekraft kaldes jo også for tyngedeacceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2016 af hesch (Slettet)

Du kan jo "lege" med enheder som du vil.

Forlænger du [N/kg] med [m/m] får du enheden [J/(kg*m)], altså hvor megen potentiel energi har et lod pr. kg og pr. meter det kan falde.

Læg formlerne til side og kig på enhederne !


Skriv et svar til: Tyngdekraften enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.