Matematik

procentdel

21. juni 2016 af shain - Niveau: 8. klasse
En mand drikker 200 ml minimælk
Hvor mange procent af sit daglige behov for calcium får han dækket?

200/1000*100=20%? er i tvivl om det er rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

120 mg calcium er lig med 15 %. 

Der er 120 mg calcium i 100 mL mælk. 

Du har 200 mL. Personen må altså have indtaget 120 mg * 2 = 240 mg. Hvad må personen så have indtaget i procent?


Svar #2
21. juni 2016 af shain

200/240*100?

Svar #3
21. juni 2016 af shain

120/240*100

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Din beregning ovenfor er blot et udtryk for, hvor mange procent 200 ml udgør af en liter. Prøv at kigge på varedeklarationen; det oplyses, at man ved at drikke 100 ml (1/10 af en liter) mælk får opfyldt 15 % af kalciumbehovet. Prøv at anvende dette til at beregne, hvor mange procent han så får opfyldt ved at drikke 200 ml.

Med venlig hilsen

Rasmus Bech-Hohenberger

Svar #5
21. juni 2016 af shain

der må være 5%

Svar #6
21. juni 2016 af shain

100 ml = 120 mg
200 ml = 240 mg

100/200 = 50%?

Svar #7
21. juni 2016 af shain

skal bruge 15% til noget i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2016 af sjls

Du får at vide, at der i 100 ml mælk er 15% af det daglige behov af calcium. Eftersom manden drikker 200 ml (100 ganget med 2), må han altså have dækket 15%*2 af sit daglige behov.
 


Svar #9
21. juni 2016 af shain

Regner man ikke procentdel = del/helhed ja nu jeg med. Står og regner procentdel ud. dvs. 100 ml= 15%
1 ml= 15/100
1ml= 0,15%
200 ml *0,15= 30% så facit er 30% ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2016 af sjls

Det er korrekt, ja. Men det ville være nemmere bare at gange de 15% med 2, da de oplyste 100ml var ganget med 2 i opgaven.


Svar #11
22. juni 2016 af shain

ok siger tak for det

Skriv et svar til: procentdel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.