Matematik

Hjælp til ensvinklede trekanter

23. juni 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er, der nogle, der kan hjælpe mig med opgaven på vedhæftet billede? 

På forhåndt tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2016 af AskTheAfghan

Løs lign. |BC|/|B1C1| = |AB|/|A1B1| mht. |AB|.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2016 af JulieW99

Udregn skalafaktoren vha. A og A1. Benyt den derefter på C1 for at finde C.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

#3 Et punkt har længden 0, så man kan ikke udregne en skalafaktor ud fra A og A1


Svar #5
24. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

#4. Det er netop derfor jeg spurgte...


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Har du løst opgaven, eller har du stadig brug for hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juni 2016 af Soeffi

#3 Udregn skalafaktoren vha. A og A1...

Enten a og a1 eller |BC| og |B1C1|.


Svar #8
25. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har ikke løst opgaven, me mit bud er: 

K=A1/A 

K= 6,72/4,20 = 1,6

Hvis ovensstående er rigtigt, så er jeg stadig i tvivl om, hvordan jeg finder AB

Håber nogle kan hjælpe..


Svar #9
25. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg er virkelig i tvivl. Er det helt forkert hvis jeg skriver således?

 \frac{\frac{A1}{C1}}{6,72} = \frac{4,20}{?}


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Når man benytter et stort bogstav, betegner det et punkt. Et punkthar ingen udstrækning. Derfor giver A1/C1 ingen mening.

En side i en trekant kan angives med et lille bogstav (a) eller de to endepunkter BC.

Hvis du i #8 mener siderne, skal der stå K = a1/a =  6,72/4,20 = 1,6.

Når du skal finde AB, som er det samme som c, kan du benytte samme opskrift:

K = c1/c,

men her kender du ikke c. til gengæld kender du K, så du har

1,6 = K = c1/c = 5,52/c

eller kortere 1,6 = 5,52/c.

Gang så på begge sider af lighedstegnet med c og divider på begge sider af lighedstegnet med 1,6. Så har du resultatet.


Svar #11
25. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

#10 Tak for svar

C = 1,6 *5,52 =8,832

Dvs. AB er 8,832, kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. juni 2016 af Soeffi

#11 #10 Tak for svar

C = 1,6 *5,52 =8,832

Dvs. AB er 8,832, kan det passe?

Passer det med tegningen?


Svar #13
25. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Nej det synes jeg ikke, men jeg kan virkelig ikke komme frem til noget andet.

Hvordan kan den regnes?


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du skulle ikke gange med 1,6, men dividere med 1,6.

Det er iøvrigt godt, at du ser efter på tegningen. Man skal så vidt det er muligt kontrollere sine resultater og du fangede, at der måtte være noget galt!


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. juni 2016 af Soeffi

#13 

Du kan bruge, at |AB|/|BC| = |A1B1|/|B1C1|.


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

#11

Hvis du læser den nederste linie i #10 en gang til, kan du se, hvad der er galt. Du skal ikke gange med 1,6, men dividere med 1,6.

Og så endnu en gang: Brug små bogstaver for siderne i trekanten.


Svar #17
26. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Okay det giver mere mening nu. 

Først beregner vi skalafaktoren vha, A1 og a: 6,72/4,20 =1,6

Så har vi K = C1/c =5,52/c

Dvs. c = C1/k = 5,52/1,6 = 3,45

Så AB er = 3,45. 

Er ovenstående rigtigt, eller er der noget gjaldt med mine mellemregninger mm.?


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg forstår ikke måden, du skriver det op på, men resultatet er rigtigt.

C1 angiver ikke siden A1B1. Du bliver også nød til at definere, at K angiver skalafaktoren. Det er måske også en god ide at skrive, hvis det er til en aflevering, at forholdet mellem ensliggende sider er konstant hos enskvinklede trekanter. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. juni 2016 af Soeffi

#17 Du må være mere omhyggelig med skrivemåderne:

A er punktet A, hjørnet A eller vinklen A.

a er den modstående side til punktet A (denne navngivningsregel gælder kun for trekanter).

a er her lig med BC. Længden af BC kaldes |BC|.

Der skelnes ikke mellem a og længden af a. Begge dele kaldes a.


Svar #20
26. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der en, der vil skrive den rigtige måde at skrive det hele op på?

Jeg er meget i tvivl om, hvordan man ellers skal skrive det

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.