Matematik

Hjælp til matematik opgave

01. juli 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har regnet opgave a) og fået 1,5%, men jeg har svært ved at regnee opgave b) ud.

Er der nogle, der kan hjælpe. Opgaven er på vedhæftet billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juli 2016 af peter lind

Du skal i både a) og b) bruge kapitalformlen

K = K0(1+r)n

I spørgsmål a) er K0 = 3347,0 K = 3889,8 n= 2006-1996 = 10 r skal du så finde af dette

I b er K0 = 3347,0 n = 2020-1996 = 24  r er resultatet fra a og K skal du finde


Svar #3
01. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har som sagt fået opgave a til 1,5%, altså renten, og i opgave b har jeg nu fået 4784,5. 

Men jeg vil spørge om mine resultater er rigtige? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juli 2016 af mathon

Du må ikke afrunde midt i en beregning.

                      1+r_m=1{,}01514  med 5 decimaler

b)
                      \left.\begin{matrix} 3347{,}0\cdot 1{,}01514^{24}\\ 3889{,}8\cdot 1{,}01514^{14} \end{matrix}\right\}=4800{,}73


Svar #5
01. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Men er det ikke for mange decimaler at tage med? (Jeg tænker på a, hvor jeg skal finde renten.)

Min lærer plejer at sige 1 eller 2 decimaler


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juli 2016 af mathon

I a)
         kan bruge
                               p=1{,}5\% so et endeligt facit.
men i b)
hvor der regnes videre, skal du have flere decimaler med, inden du afrunder det nye facit.


Svar #7
01. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

#6 Tak 

Jeg spørge en sidste gang for, at jeg er 100% sikker. 

b) K=3347*(0,01514+1)^24 = 4800,41 

Er det rigtigt sådan som jeg regner opgaven ud?  Jeg kan nemlig se at vi har 2 forskellige decimaler. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. juli 2016 af mathon

Jeg regnede videre med mange decimaler.
Beregnet  med 5 decimaler,
bliver det
 
                                                    K = 3347*(0,01514+1)^24 = 4800,41 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. juli 2016 af Soeffi

#8 Det får jeg også, når jeg går ud fra 1996 tallet. Hvis jeg går ud fra 2006 tallet får jeg 4800,54.

Jeg vil nok afrunde til 1 decimal, da det er det som bruges i opgaven. Både 4800,4 og 4800,5 burde kunne bruges som facit. 

Man kan også sige, at eftersom der er tale om en forudsigelse af fremtiden også kaldet en fremskrivning, kan man godt runde af til 0 decimaler, da det altid er svært at sige noget præcist om fremtiden. Dvs. facit er 4800.


Svar #10
02. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Dvs. resultat er  4800 millioner ton i 2020? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. juli 2016 af mathon

       Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juli 2016 af peter lind

ja


Svar #13
02. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 

Jeg mangler en smule hjælp til opgaven på vedhæftet billede. Jeg har løst opgave a og b, men mangler hjælp til opgave c, da jeg får et mærkeligt resultat.  

Opgave a) = 7300 kr. 

Opgave b)=  3,2%

Opgave c) 10000*7300*(1+0,027)^n som sagt får jeg et mærkeligt resultat i denne opgave, så er i tvivl om jeg overhovedet gør det rigtigt. 

Håber der er en, der kan fortælle mig, hvordan opgaven ellers skal løses, hvis mine resultater er forkerte. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juli 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. juli 2016 af Soeffi

#13

 

Dvs. der går 3 år.


Svar #16
02. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

#15 Jeg bruger wordmatt og ikke TI-Nspire, så forstår ikke den måde mellemregningen står på. 

når jeg skriver dette i Wordmat: 10000=9253*(1+0,027)^n får jeg

n=In(\frac{10000}{9253})*37,53482

Hvilket er meget mærkeligt og ikke nær dit resultat Soeffi, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. juli 2016 af Soeffi

#16
n=In(\frac{10000}{9253})*37,53482

Det er det samme:


Svar #18
02. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg er slet ikke med, hvad betyder In? er det noget man kan indtaste på en lommeregner.


Brugbart svar (1)

Svar #19
03. juli 2016 af peter lind

ln betyder den naturlige logaritme og der findes en tast som hedder ln som beregner det


Svar #20
03. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Okay, men nu har jeg prøvet at skrive på min lommeregner: 

log (10000/9253) *3753482 = 1,26557796

Jeg er overhovedet ikke med, hvordan det kan give 2,9. Ligemeget, hvad jeg taster ind får jeg ikke 2,9

#17 Hvor kommer 37,53482 fra?

Jeg spørge, så jeg ikke skriver noget på min besvarelse, som jeg ikke kan stå inde for - håber det er ok


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.