Matematik

Hjælp til matematik opgave

07. juli 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe med opave a, b, c, og d på vedhæftet billede

Nedenstående er, hvad jeg har fået som resultat: 

Opgave a) = 6,34%

Opgave b) 5,5 liter

opgave c) ?

opgave d) ?

De nederste to kan jeg slet ikke finde ud af selvom jeg har prøvet mig frem. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juli 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juli 2016 af mathon

a)

            9{,}3=22\cdot (1+r)^{14}

            r_m=\frac{p_m}{100}=\left ( \frac{9{,}3}{22} \right )^{\frac{1}{14}}-1

            p_m=\left (\left ( \frac{9{,}3}{22} \right )^{\frac{1}{14}}-1 \right )\cdot 100\%=-5{,}96\%
                      

     


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juli 2016 af mathon

b)
            f(x)=9{,}3\cdot 0{,}940351^x      med udgangspunkt i år 2001

            f(9)=9{,}3\cdot 0{,}940351^9 =5{,}3


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juli 2016 af mathon

c)
            4\geq 9{,}3\cdot 0{,}940351^x      x er antal år efter 2001

            x= \frac{\log\left ( \frac{4}{9{,}3} \right )}{\log(0{,}940351)}=11{,}3


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juli 2016 af mathon

d)
            0{,}5= 0{,}940351^x      x er antal år efter 2001

            x=\frac{\log(0{,}5)}{\log(0{,}940351)}=11{,}3

            Der går 11{,}3\; \aa r efter år 2001 før indførslen af ren alkohol pr. person er halveret.
     
 

 


Svar #6
07. juli 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvor 0,940351 kommer fra, 

Er det ikke 0,0634?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juli 2016 af mathon

          a =1+r=1+(-0{,}059649)=0{,}940351

          f(x)=y=9{,}3\cdot a^x

          f(x)=y=9{,}3\cdot 0{,}940351^x


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.