Biologi

HJÆLP proteinsekvens!!!!!!

05. august 2016 af trunzze - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP! Jeg er lost i følgende underopgave. Man ved, at der er dominant arvegang med nedsat penetrans samt at III-2 og III-4 er fænotypiske syge, mens III-3 er fænotypisk rask jf. stamtræet.

OPGAVE: 

På basis af cDNA-analysen fandt man, at mRNA-sekvensen var identisk for de tre undersøgte personer (III-2, III-3 og III-4) på nær nedenstående sekvenser, der alle stammer fra samme område tæt på 5’-enden af den kodende del af det pågældende mRNA.

III-2:  5’.....CCGGUAAGUCGUUGAAA.....3’ og 5’.....CCGGUAAGUAGUUGAAA.....3’

III-3:  5’.....CCGGUAAGUCGUUGAAA.....3’

III-4:  5’.....CCGGUAAGUCGUUGAAA.....3’ og 5’.....CCGGUAAGUAGUUGAAA.....3’

I. Hvilken sekvens af fem aminosyrer bliver lavet, når den pågældende del af det normale mRNA translateres? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2016 af MyNameIsBondCovalentBond

CCG = arginine

GUA = Valine

AGU = Serine

CGU = Arginine

UGA = Stop codon tryptophan. 

Du skal bare oversætte sekvenserne ved hjælp af kodon tabellen. 


Skriv et svar til: HJÆLP proteinsekvens!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.