Matematik

vektorer

08. august 2016 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

spørgsmål 1. bevis at (1,1,1), (2,1,0) er lineær afhængige (linearly dependent) 

Har løst opgaver tidligere som fx (-1 over 1) opstillet som søjle, (1 over -1) og har så fundet determinanten = -1*(-1)-1*1=0 så vil jeg sige at de er linearly dependent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2016 af mathon

       \begin{pmatrix} 1\\1 \\ 1 \end{pmatrix}  og  \begin{pmatrix} 2\\1 \\ 0 \end{pmatrix} er lineært uafhængige


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2016 af peter lind

#0   Der eksisterer ingen determinant for to 3-dimensional vektorer.

Hvis 2 vektorer skal være lineært afhængig skal de være proportionale og det er de to vektorer åbentlyst ikke, så de er ikke lineært afhængige.


Svar #3
08. august 2016 af bokaj123

fejl fra min side, der står bevis at (1,1,1), (2,1,0), (3,1,4) og (1,2,-2) er linearly deoendent hvorfor står de på den måde - de plejer at være skrevet op som mathon gør i sit svar #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2016 af peter lind

Du har at gøre med 3-dimensionale vektorer. Sådanne vektorer kan højst have 3 lineært uafhængige vektorer. Da du har 4 vektorer, kan de ikke være lineært uafhængige

Der findes heller ingen determinant for 4 3-dimensionale vektorer. Determinanter for et sæt vektorer giver kun mening. hvis antallet af vektorer er lig med dimensionen


Svar #5
08. august 2016 af bokaj123

okay mange tak, men hvad med notationen? hvis du ser svar #1 af mathon står det lodret dette er noteret vandret (1,1,1) betyder det noget?

Når de er lineært uafhængige betyder det så at planerne ikke skære hinanden? og omvendt med afhængige.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2016 af peter lind

Notationen er ligegyldig. Det er blot et spørgsmål om hvad der er praktisk. I et almindeligt tekstprogram som her kan du ikke skrive vektorene som søjle.

Den præcise definition på lineært uafhængighed:

Du har n vektorer u1, u2, .... un

Hvis og kun hvis ligningen x1u1+x2u2+... xnun kun har løsningen x1=x2 = ..xn = 0 er vektorene lineært uafhængige


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.