Matematik

Efterspørgselskruve + Udbuskurve :)

13. august 2016 af CamillaHøgsholt (Slettet) - Niveau: B-niveau

En efterspørgselskurve (en kurve, der viser hvor meget en vare efterspørges ved en given pris) kan bestemmes ved E(x) = - 2x + 18.

En udbudskurve (En kurve, der viser hvor mange varer der vil blive udbudt (produceret og solgt) ved en given pris går gennem punkter (2, 7) og (8, 16).

a)      Beregn forskriften for udbudskurven U(x)

b)      Beregn ligevægtsprisen og ligevægtsmængden

 

Nogen som kan forklare hvordan dette skal laves? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2016 af mathon

En udbudskurve (En kurve, der viser hvor mange varer der vil blive udbudt (produceret og solgt) ved en given pris går gennem punkter (2, 7) og (8, 16).

Med dette oplæg må kurven være lineær.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2016 af mathon

                 E(x)=-2x+18         

                  U(x)=\frac{3}{2}x+4


Svar #3
13. august 2016 af CamillaHøgsholt (Slettet)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2016 af Stats

E(x) = U(x) - hvis du starter med at finde x, så får du ligevægtsmængden.. Hvis du indsætter dit x i enten E(x) eller U(x) så finder du ligevægtsprisen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
14. august 2016 af CamillaHøgsholt (Slettet)

Jeg er bestemt ik god, til lige det her emne i matematik..
Hvordan finder jeg x? :)

Og tak for respons Dennis Svensson :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2016 af Stats

E(x)=-2x+18

U(x)=\frac{3}{2}x+4

\\ E(x)=U(x)\Leftrightarrow -2x+18=\frac{3}{2}x+4\Leftrightarrow \\ \\ \frac{3}{2}x+2x=18-4\\ \\ \frac{7}{2}x=14\\ \\ x=4

Ligevægstmængden er x = 4

Ligevægtsprisen er E(4) = -2·4+18 = 10

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2016 af mathon

Ligevægtsprisen er x = 4

Ligevægtmængden er E(4)= -2 ·4 +18 = 10


Svar #8
14. august 2016 af CamillaHøgsholt (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2016 af Stats

.
- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Efterspørgselskruve + Udbuskurve :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.