Matematik

brøk

14. august 2016 af 1234543234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan i hjælpe mig hvordan i løser denne brøk? ( vedhæftet)

Tak på forhånd.

Mvh xxx

Vedhæftet fil: brøk333.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2016 af sjls

2+\frac{2}{5}=\frac{12}{5} 
fordi 

\frac{10}{5}=2

1+\frac{3}{4}=\frac{7}{4} 
fordi

 \frac{4}{4}=1

Dermed har du følgende brøker at lægge sammen:

\frac{12}{5}+\frac{7}{4}

Prøv selv at finde fællesnævneren og på den måde lægge dem sammen som almindelige brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

\frac{10}{5}+\frac{2}{5}+\frac{4}{4}+\frac{3}{4}=\frac{83}{20}=4,15


Svar #3
14. august 2016 af 1234543234 (Slettet)

Hvordan omskriver jeg så 83/20 til et helt tal og en brøk?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2016 af sjls

#3

Du tager det nærmeste hele tal på 83, som 20 går op i, dvs. 80 i dette tilfælde, så du ender med to brøker:

\frac{80}{20}+\frac{3}{20}

Og eftersom

 \frac{80}{20}=4

kan du skrive dit svar som

4+\frac{3}{20}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

En anden metode, der giver mindre tal:

2\frac{2}{5}+1\frac{3}{4} = 2 + 1 + \frac{2}{5}+\frac{3}{4} = 3 + \frac{2*4}{5*4}+\frac{3*5}{4*5} =3+\frac{8+15}{20} = 3+\frac{23}{20} = 3+1+\frac{3}{20} = 4+\frac{3}{20}


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.