Matematik

trigonometri

17. august 2016 af chrisnana (Slettet) - Niveau: A-niveau

En rektangel har sidelængderne a = 10 og b = 32. B = 90* grader

a. Beregn længden af rektanglets diagonaler. 

Anvendt pythagoras for at udregne c og fik 33.5.

Resten af opgaverne kan jeg ikke finde ud af. 

b. Beregn vinklen af ABC (den med buen) 

c. Afstanden mellem A og E = 8.0 meter. Beregn afstanden mellem D og F. 

Jeg vedhæfter et billede af rektanglen. Håber nogle kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2016 af mathon

Brug ensvinklede trekanters proportionale sidelængder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

b) Brug, at i en retvinklet trekant er tangens til en spids vinkel lig med længden af den modstående katete divideret med længden af den hosliggende katete.


Svar #4
17. august 2016 af chrisnana (Slettet)

Forstår slææææææt ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af argon42 (Slettet)

Kan du ikke udybe hvad du mener med opgave b?

For ellers kan du bare bruge cosinusrelationen til at finde vinklerne. 

Vedhæftet fil:studieportalen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2016 af argon42 (Slettet)

C) læste forkert i opgaven 2 sk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2016 af argon42 (Slettet)

C) Her er den rigtige vedhæftet fil. Du kan, ud fra skitsen se hvad du skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2016 af Soeffi

#0. Løsning i Geogebra.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #9
17. august 2016 af chrisnana (Slettet)

#8 

Vinkel B er jo 90 grader, det er det buen markerer


Svar #10
17. august 2016 af chrisnana (Slettet)

#7. Så kvadratroden af 8^2 og d^2 = afstanden mellem d og f? anvendes der pythagoras her igen?


Svar #11
17. august 2016 af chrisnana (Slettet)

det her er svarende jeg får


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2016 af Soeffi

#8

#0. Løsning i Geogebra.

b) v = vinklen ABD. Der gælder, at tan(v)=a/b ⇒ tan(v) = 10/32 ⇒ tan(v) = 0,3125 ⇒ tan(v) = 0,3125 ⇒ v = tan-1(0,3125) = 0.3029rad = 0.3029·180º/π = 17.4º


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#11

Hvis du har en vilkårlig trekant, er det udmærket at have cosinusrelationerne til rådighed. I denne opgave er der tale om en retvinklet trekant, og så er tingene meget nemmere. Den vinkel, du skal finde er vinkel ABD mellem den nedre langside og diagonalen. Den er den ene af de spidse vinkler i trekant BDA, hvor A er ret. Du kender fra spørgsmål a længden af diagonalen BD, mens længderne af AD og  AB er opgivet. Så har du ikke mindre end tre muligheder:

1: sin(B) = AD/BD

2: cos(B) = AB/BD

3: tan(B) = AD/AB


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

I c skal du finde afstanden DF. Her er det en fordel at betegne skæringspunktet mellem den stiplede linie EF og langsiden CD med G. Du har så trekant DFG og trekant BDA, som er ensvinklede, fordi 1: Vinkel A og vinkel G er begge rette. Vinkel GDF og vinkel ABD er  ensliggende vinkler ved parallelle linier og derfor ens. Derme er de to sidste vinkler også lige store. Du har så, at de ensliggende sider i de to trekanter er proportionale. De ensliggende sider er de sider, der ligge overfor to vinkler, der er lige store. Du har så:\frac{GF}{AD} = \frac{GD}{AB} = \frac{DF}{BD}

Her kender du AD, GD, AB og BD. Da du ikke kender GF og ikke har brug for den, ignorerer du den første brøk. så har du en ligning med to brøker. Gang igennem med BD, så har du udtrykket for DF.


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

#8

Buen markerer ikke, at B er ret. Læg mærke til, at den ikke går helt op til BC. Vinkel ABC er ret, men bue viser vinkel ABD.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.