Matematik

Gange med tal med potens

23. august 2016 af Simbaceci (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg har et regnestykke som jeg har problemer med at løse. Jeg håber der er en der kan hjælpe :o)

9^4 * 8^3 

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man løser det.

Mvh. Cecilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2016 af Capion1

(94)·(83)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2016 af Thesi (Slettet)

9^{4}=9\cdot 9\cdot 9\cdot 9

og anden del;

8^{3}=8\cdot 8\cdot 8

Så du får;

(9\cdot 9\cdot 9\cdot 9)\cdot (8\cdot 8\cdot 8)


Svar #3
23. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Så man skal bare lave dem om til hele tal uden potens? :o)

Troede nemlig der var en regel ligesom der er ved:

a^n * a^p = a^n+p


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2016 af Thesi (Slettet)

Det er der også en regneregel der hedder.
 

Men her er værdien "a" ikke det samme :-)


Svar #5
23. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Nej, det er jo lige det :o)

Kan det så passe at resultatet er 3359232? :o)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2016 af Thesi (Slettet)

Ja, det er korrekt :-)


Svar #7
23. august 2016 af Simbaceci (Slettet)

Okay tak for hjælpen! :o)


Skriv et svar til: Gange med tal med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.