Matematik

Matematik ligning

29. august 2016 af Mikkeldkdk - Niveau: 9. klasse

Peter er ved at læse en bog. Han vil gerne have læst den færdig, men det bliver i gennemsnit kun til 15 sider om dagen. Han er nået til side 86, og bogen er på i alt 259 sider. Hvor længe går der inden han er færdig med bogen? Opstil en ligning, og løs den. 

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af JulieW99

y=ax+b

y er antal sider i bogen, 259

a er det antal sider han læser om dagen, 15

x er antal dage

b er de sider han har læst, 86

Du får altså 259=15x+89, så nu skal du have isoleret x, for at se, hvor mange dage der går inden han er færdig.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2016 af mette48 (Slettet)

b er de sider han har læst, 86

Du får altså 259=15x+89

det er vist en skrivefejl


Skriv et svar til: Matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.