Matematik

Bestem tallene s og t - vektorregning

01. september 2016 af MacFlipple (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Jeg sidder og er igang med en aflevering, og er nået til denne opgave, som jeg er lige ved at rive håret af hovedet over.

Opgaven står skrevet således:

"Vektorerme a = (18 over 27) og b = (12 over 18) er parallelle. Bestem tallene s og t, så b = ta  og a= sb "

Har umiddelbart fint styr på at regne med vektorerne på forskellig vis, men jeg kan ikke finde nogen definition nogen steder på, hvad s og t er for noget, hvilket gør at jeg har en del besværligheder med at løse opgaven!

Håber der sidder et eller flere kloge hoveder derude, som sidder inde med svaret!

Tak på forhånd!

/Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

               t\cdot \overrightarrow{a}=\overrightarrow{b}                           s\cdot \overrightarrow{b}=\overrightarrow{a}

               t\cdot \begin{pmatrix} 18\\27 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12\\18 \end{pmatrix}             s\cdot \begin{pmatrix} 12\\18 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 18\\27 \end{pmatrix}                    

               18t=12                               12s=18
               27t=18                               18s=27


Skriv et svar til: Bestem tallene s og t - vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.