Matematik

Opstil en model

06. september 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Jeg har her gjort brug af TI-Nspire.

ud fra ligningen kan vi se at det er en eksponentiel funktion vi har at gøre med.

Er der nogle der vil hjælpe mig med opgave b? :) Tak

Vedhæftet fil: 2016-09-06 (2).png

Svar #1
06. september 2016 af Mm98

Sådanne har jeg beregnet opgave a :)

Vedhæftet fil:2016-09-06 (3).png

Svar #2
06. september 2016 af Mm98

den 1. fil er opgaven og fil nummer 2 er den opgave som jeg har beregnet vha. TI-Nspire.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2016 af ElMalek (Slettet)

Har du løst opgave a? Hvis du har løst opgave a, så har du fundet en forskrift. I denne forskrift indsætter du x=15, da 2020 er 15 år efter 2005. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2016 af mathon

                         L1=\left \{ 0,1,2,3,4,5 \right \}
                         L2=\left \{ 43,45.9,48.7,51.6,54.7,57.8 \right \}

                                ExpReg\; L1,L2
                                 ShowStat


       f(x) er antal tusinder af unge med gældsproblemer.


Svar #6
06. september 2016 af Mm98

hvorfor får jeg ikke en forskrift?

hvorfor kan jeg ikke skrive 43000 istedet for 43? :)

Vedhæftet fil:2016-09-06 (4).png

Svar #7
06. september 2016 af Mm98

Når jeg prøver at skrive f(x), så skriver Nspire "fejl: navnet er ikke en funktion"


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du kan også sagtens bruge 43000 i stedet for 43. Hvis du bruger 43 i stedet for 43000 bliver b-værdien ikke rigtig. Det kan dog løses ved at gange med 1000. a-værdien bliver den samme uanset, hvilken af de to du bruger. Du kan også bruge 430 eller 4,3 i stedet for, så længe du bare korrigerer til sidst og gør det samme ved alle af målingerne. 

Jeg kender ikke til Nspire, men det er meget let at gøre i WordMat og i GeoGebra. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2016 af Soeffi

#6. Jeg får dette:

Fejlen er, at du har defineret x = 15 på et tidligere tidspunkt. Prøv at oprette et nyt dokument i Ti-Nspire og start forfra.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2016 af mathon

a)

                            f(x)=y=43{,}175098\cdot 1{,}060714^x

b)

                            x=\frac{\log\left (\frac{y}{43{,}175098} \right) }{\log\left (1{,}060714 \right )}                 f(x) er antal tusinder af unge med gældsproblemer.


Skriv et svar til: Opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.