Matematik

Hjælp til matematik opgave

07. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgave?

Model, der beskriver antallet af flyvninger fra 2000-2020

y=0,39*x+8

opgave) Bestem antallet af flyvninger i 2006. 

Jeg får y til 10,34

Er det rigtigt?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af mette48 (Slettet)

Du mangler at oplyse hvad x er. Er det årstallet så x=2006 eller er det antal år efter 2006 så x=6?


Svar #2
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Dette er opgaveformuleringen og jeg er kommet frem til at x er antal år efter 2000. Jeg er dog ikke sikker på om det er rigtigt..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2016 af StoreNord

Jeg få det samme, så du har nok ret.

En stigning fra 8 til ca 10 flyvninger er ikke meget. Men vi ved jo ikke hvad det er for flyvninger.

Det kan være modelfly flyvninger, og der kan være tale gennemsnitlige tal.

----- Nåh nej, nu ser jeg, at der er tale om milliontal. Så er det jo nok ikke modelfly!   :)

-- Så er svaret jo 10,34 mio.

I c skal du finde   f(7)-f(0)


Svar #4
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

#3mang tak. 

Kan du uddybbe hvad du mener med f(7)-f(0)?

Jeg har nemlig troet at jeg skulle løse den således 

y = 0,39*7+8=10,73


Svar #5
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2016 af StoreNord

Med f(x) mener jeg                           y=0,39*x+8

Altså, jeg skal beregne forskellen mellem y(7) og y(0). Som løsning på del-opgave c.

Det er stadig rigtigt, hvad diu skriver i #3 og #0. Men det var svaret på del-opgave b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2016 af StoreNord

Se bort fra sidste linje. Jeg vrøvlede.  :)


Svar #8
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg får foskellen til -17,94872

Det giver ikke helt mening, burde det ikke være et positivt tal, når det skriver "hvor meget stiger antallet af flyvninger over en 7-årsperiode?"

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. september 2016 af StoreNord

y(7)-y(0) = 10,73-8 = 2,73          her hos mig ihvertfald.


Svar #10
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

mener du ikke x =7?


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. september 2016 af StoreNord

Når x=7 er funktionsværdien y=10,73

Jeg kunne også have skrever:    y(x=7)-y(x=0) = 10,73-8 = 2,73


Svar #12
07. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Kan du skrive, hvordan du kommer frem til 2,73. 

Jeg har nå prøvet en del, men kommer ikke frem til dit resultat


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2016 af StoreNord

y(x=7)-y(x=0) = 10,73-8 = 2,73         udfra modellen      y=0,39*x+8


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.