Matematik

Omskriv bogstavudtrykket

09. september 2016 af supra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave for spørgsmålet lyder : 

Omskriv bogstavudtrykket, så der ingen parenteser indgår, og reducer det omskrevne udtryk mest muligt:

(7+a)⋅(5−b)= 

Det skulle gerne være lige til men jeg er simpelthen helt lost.

Så vidt jeg husker så skal man ganger 7 ind i 5 og a ind i -b. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af joheju (Slettet)

Du skal gange 7 ind i både 5 og -b, og så skal du gange a ind i 5 og -b.

Altså: = 7*5-7b+5a-ab

Så er svaret= 35-7b+5a-ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2016 af mathon

Folkeskolepensum:
                                       (a+b)(c+d)=a\cdot c+a\cdot d+b\cdot c+b\cdot d

Multiplikation af to to-ledede størrelser får 4 led. Hvert led i den ene multipliceres med hvert led i den anden.


Svar #3
09. september 2016 af supra123 (Slettet)

det hjalp. Tusind tak

hvad så hvis der står gange foran?

f.eks den her 

2⋅(x+2)⋅(1−y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2016 af mathon

2         ⋅              (x+2)⋅(1+(−y))                
                         gang først de to led som ovenfor

Gang dernæst hvert led med 2.


Skriv et svar til: Omskriv bogstavudtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.