Matematik

Lineære funktioner

10. september 2016 af pink4lady - Niveau: C-niveau

hej nogle der kan hjælpe!!!! 

jeg forstår ikke rigtig denne her:

Tabellen 

år 1998   2006

antal anmeldte voldsforbrydelser 

13422 i 1998 

19577 i 2006 

brug formlen y=ax±b 

x er antal år siden 1998 og y er antal voldsforbrydelser 

a) benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b 

b) hvad fortæller a og b om antal anmeldte voldforbydelser ?

c) hvornår vil antallet af anmeldte voldforbrydelser ifølge modellen komm over 25000?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2016 af mette48 (Slettet)

y=ax+b

13422=a*1998+b

19577=a*2006+b

ved at løse disse 2 ligninger med 2 ubekendte fås a og b

fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af mathon

x er antal år efter 1998 og ikke selve årstallet.

       y=ax+b

       13422=a\cdot 0+b
       19577=a\cdot 8+b

       13422=b
       19577=8a+13422\; \; ...


Svar #3
03. oktober 2016 af pink4lady

Tusind tak for hjælpen:-) 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.