Matematik

Trigonometri (bestemmelse) og tegn skitse

11. september 2016 af Hestepigen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får i opgaven oplyst vinklen A, siden ac , højden fra B og at vinkel C er stump.

Jeg skal så beregne siden AB og vinklen C. Men hvordan gør jeg det? Hvilke formler kan jeg bruge?

Opgaven vedhæftes herunder: 

Vedhæftet fil: opg 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathon

           T=\frac{1}{2}\cdot h_b\cdot b


Svar #2
11. september 2016 af Hestepigen123 (Slettet)

Vil du måske uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af mathon

    h_b's fodpunkt kaldes D.

    \tan(20^\circ)=\frac{h_b}{b+\left | CD \right |}=\frac{4}{10+\left | CD \right |}

    \left | CD \right |=\frac{4}{\tan(20^{\circ})}-10=0{,}98991

    I den retvinklede trekant BCD
    er:
                \tan(\angle BCD)=\frac{h_b}{\left | CD \right |}=\frac{4}{0{,}98991}=4{,}04077

                \angle BCD=\tan^{-1}\left (4{,}04077 \right )=76{,}10^{\circ}

               C=180^{\circ}-\angle BCD=180^{\circ}-76{,}10^\circ=103{,}90^{\circ}

    Af i den retvinklede trekant ABD:

               \left | AB \right |=\sqrt{{h_b}^2+\left (b+\left | CD \right | \right )^2}
 

   


Skriv et svar til: Trigonometri (bestemmelse) og tegn skitse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.