Matematik

Differentiel regning

12. september 2016 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet givet funktionen y=(3x+1)^2, denne er jeg blevet bed om at differentiere med definationen af differentialregning, altså dy/dx=lim h->0 (f(x+h)-f(x))/h

Den har drillet mig lidt, og nu spørger jeg jer om i ville hjælpe mig lidt med det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af peter lind

( f(x+h) -f(x) )/h = ( (3x+h+1)2-((3x+1)2 )/h

Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse evt.på (3x+1)2 inden du sætter ind. Det kan være du finder det lettere


Svar #2
12. september 2016 af CecilieMod (Slettet)

Okay, det tænkte jeg også selv ville gøre det lettere, men var i tvivl om jeg måtte gøre dette 

Tak


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.