Matematik

Hjælp til matematik opgave

12. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der en, som kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede. 

Jeg kommer frem til følgende formel y=1,839492*x-1647,712

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2016 af PeterValberg

Du kender to punkter (0, 98680) og (17, 54541)
hvor x-koordinaten er antal år efter 1983, 
sammenhængen er lineær.

Din forskrift må være forkert, for grafen viser en faldende udvikling,
derfor bør koefficienten til x være negativ

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har en positiv hældning, men antallet af landbrug falder. Du har et negativt konstantled, men der kan da ikke være et negatigt antal landbrug.


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. september 2016 af PeterValberg

se video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #6
12. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad det er jeg gør forkert, men er min lineær regression på vedhæftet billede forkert udført?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug formlerne:

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-a\cdot x_1


Svar #8
12. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det stadig ikke. 

Jeg bliver ved med at få positive tal.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. september 2016 af PeterValberg

Der er noget galt, det skal give en negativ koefficient til x

Måske du har "vendt" tallene forkert i tabellen,
prøv at bytte om på x- og y-værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{54541-98680}{17-0}=-2596,412

b=y_1-a\cdot x_1=98680-(-2596,412)\cdot 0=98680


Svar #11
13. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp. 

Er der nogle, der ved hvordan jeg kan beregne opgave:

Hvor meget falder antallet af landbrug falder pr. år ifølge modellen.  

Mit forslag er 

y=-2596,41*17+98680=54541,03

På forhånd tak


Svar #12
13. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der ikke nogle, der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. september 2016 af PeterValberg

faldet pr. år er lig med hældningskoefficienten 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
13. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

#13 mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.