Matematik

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken ved hjælp af kvadratsætninger

15. september 2016 af Kiez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kvadratsætninger

1.(a+b)´2 = (a+b)*(a+b)= a´2 + ab + ba+b´2 = a´2 + b´2 + 2ab

2. (a-b)´2 = (a-b) * (a-b) = a´2 - ab - ba + b´2 = a´2 + b´2 - 2ab


3. (a+b) * (a-b) = a´2 - ab + ba - b´2 = a´2 - b´2

Opgaver

4x´2 - 9

---------- brøkstreg

4x´2  +  9 - 12x

9x´2 - 16y´2

----------- brøkstreg

3x - 4y

3x´2 - 12x + 12

-------- brøkstreg

5x´2 - 10x

Undersøg om denne udsagn er rigtigt

2                                                   2                                 4

---- brøkstreg            +           ---------- brøkstreg        -------- brøkstreg      =           2

ab-b´2                                       a´2 - ab                    a´2  - b´2                            ----- brøkstreg

                                                                                                                                 ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af Therk

Hvad er dit spørgsmål?


Svar #2
15. september 2016 af Kiez (Slettet)

Hvordan regner man dem med kvadratsætninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2016 af mathon

der mangler et regnetegn mellem

                \frac{2}{a^2-ab}    og    \frac{4}{a^2-b^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2016 af mathon

                               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{4x^2-9}{4x^2-12x+9}=\frac{(2x)^2-3^2}{(2x)^2-2\cdot (2x)\cdot 3+3^2}=\frac{(2x+3)(2x-3)}{(2x-3)^2}=\frac{2x+3}{2x-3}\; \; \; \; \; x\neq\tfrac{3}{2}


Svar #5
15. september 2016 af Kiez (Slettet)

regnetegnet er minus


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2016 af mathon

        \frac{9x^2-16y^2}{3x-4y}=\frac{(3x)^2-(4y)^2}{(3x-4y)}=\frac{(3x+4y)(3x-4y)}{(3x-4y)}=3x+4y\; \; \; \; \; x\neq\tfrac{4}{3}y


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2016 af mathon

                      \frac{2}{ab-b^2}+\frac{2}{a^2-ab}-\frac{4}{a^2-b^2}

                       \frac{2}{b(a-b)}+\frac{2}{a(a-b)}-\frac{4}{(a+b)(a-b)}

                      \frac{2a(a+b)}{ab(a+b)(a-b)}+\frac{2b(a+b)}{ab(a+b)(a-b)}-\frac{4ab}{ab(a+b)(a-b)}=

                        \frac{2a^2+2ab+2ab+2b^2-4ab}{ab(a+b)(a-b)}=\frac{2(a^2+b^2)}{ab(a+b)(a-b)}

som altså ikke var rigtigt.                                                


Skriv et svar til: Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken ved hjælp af kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.