Matematik

Reducer brøker

17. september 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det kniber med brøker...

Opgavebeskrivelsen siger: sæt tæller og/eller nævner i parentes og forkort

16x + 4 / 4x + 1

Hvad gør jeg her? Hvorfor skal der parentes nogen steder og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

som du skriver det op står der 16x+1+4/4x = 16x +1 +1x = 17x+1

Mulige parenteser   (16x+4)/(4x+1)

(16x+4)/(4x)+1

((16x+4)/4)*x+1

16x+4/(4x)+1

alle har forskelligbetydninger

Hvad der skal stå er altså afhængig af hvilken funktion man vil komme frem til


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2016 af mathon

formentlig:

                     \frac{16x+4}{4x+1}\; \; \; \; \; \; x\neq-\tfrac{1}{4}

                      \frac{4\cdot 4x+4\cdot 1}{4x+1}

                      \frac{4\cdot\left ( 4x+ 1 \right )}{(4x+1)}=4

                 


Skriv et svar til: Reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.