Matematik

Notation - løsning af en ligning med f(x)

18. september 2016 af bradapete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, sider her med en opgave, som jeg er lidt i tvivel med... den lyder sådan her

betragt den lineære funktion: f(x)=12,9x-26,1

a) løs ligningen: f(x) = 100

f(x) = 100

12,9x-26,1=100, når nu der er komma i ligningen kan man så gange med 100 eller 10, så man arbejder med heltal, men skal man så også gange 100 med 10 eller 100???


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2016 af AMelev

Du må gange med 10 eller 100 eller, hvad du vil (bortset fra 0), på begge sider af lighedtegnet, bare du sørger for at gange alle led med tallet.
Her vil du få hele tal ved at gange med 10, da der kun er 1 decimal. Det kan være smart, hvis du skal løse ligningen uden brug af lommeregner, men hvis du må benytte lommeregner, kan du bare løse den direkte.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2016 af mathon

                12{,}9x-26{,}1=100

                12{,}9x=126{,}1

                 x=\frac{126{,}1}{12{,}9}=9{,}775\: (3\; dec.)


Skriv et svar til: Notation - løsning af en ligning med f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.