Matematik

Hjælp til matematik opgave

22. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogel, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede. Jeg har svært ved den, fordi det er ikke den eksponentielle model - y = b*a^x som jeg kender. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2016 af peter lind

Det er en eksponentiel udvikling. Du er formodentlig blevet forvirret af at y-aksen er indelt efter en logaritmisk skala


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2016 af mathon

årlig procentisk vækste:

                    p=(e^{0{,}1285}-1)\cdot 10^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2016 af mathon

     for 
                 y=b\cdot e^{kx}

                 \ln(y)=\ln(b)+ kx

                 \ln(10)\log(x)= kx+\ln(10)\log(b)

                 \log(x)= \tfrac{k}{\ln(10)}x+\log(b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2016 af jantand

Hvis du sætter x til 0. Så er du ved starten.

Så er e^(0.1285*0) det er e^0  Det er 1

Så prøver du med e^(0.1285*1)=e^0.1285) =1,137

Der 13,7 % større end 1 Altså stiger det med 13,7% p.a.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.