Matematik

Mat :D

23. september 2016 af Sara678 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal bestemme konstanterne A og B og forskrifen for den lineære funktion.

X= 2,4
Y= 5,11

Jeg bruger to punktsformlen

Y2- y1
-----------
Y2-X1.

7-4= 3
---------
5-2 = 3

A= 1


Er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2016 af peter lind

Hvad er A og B ? Kan vi ikke få hele opgaven ?

Suk! Hvorfor tror så mange elever at vi er synske, og at de derfor ikke behøver fortælle, hvad opgaven går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

#1 mit gæt ville være, at det er konstanterne a og b i forskriften y=ax+b.

#0 Er det nedenstående ment som to forskellige punkter?

X= 2,4 
Y= 5,11


Svar #3
23. september 2016 af Sara678 (Slettet)

Hele opgaven

Grafen for en lineære funktion går i gennem de to punkter angivet i tabellen: 2,5 og 5,11

A) bestem konstanterne A og B og dermed forskriften for den lineære funktion

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Punkterne er (2,5) og (5,11). I #0 skriver du det ene punkt som (2,4). 

Funktionen er på formen y=ax+b

Hældningen: a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{11-5}{5-2}=\frac{6}{3}=2

Begyndelsesværdien:b=y_1-ax_1=5-2\cdot 2=5-4=1

Funktionen er givet ved: y=2x+1


Svar #5
23. september 2016 af Sara678 (Slettet)

Okay tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2016 af peter lind

Du formulere den opgave dårligt. Der er formodentlig ikke tale om at x = 2,5= 25/10  og y = 5,11 = 511/100 Der er formodentlig tale om at du skal finde ligningen der går gennem punktet P med koordinaterne ( 2, 4) og Q med koordinaterne  (5, 11 )  I så fald er A = (4-11)//2-5) = 7/3


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2016 af mette48 (Slettet)

Nu er jeg sikker! Jeg er ikke synsk. Jeg har ikke fundet ud af hvad x og y er og om Y er 2,4 eller 2,5 eller noget helt tredie.


Skriv et svar til: Mat :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.