Matematik

andengradspolynomium

24. september 2016 af mdsmsd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktoriser følgende andengradspolynomium:

f(x)=5x^2+40x+60

hvordan skal jeg gribe opgaven an


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis andengradspolynomiet ax2 + bx + c  har rødderne r og s, så gælder

ax2 + bx + c = a(x - r)(x - s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2016 af mette48 (Slettet)

f(x)=5x^2+40x+60

sæt f(x)=0 og løs ligningen

kaldes løsningerne for ligningen r1 og r2

a(x-x1)(x-x2)


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.