Matematik

Hjælp til matematik opgave

24. september 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet fil. Nedenstående er de svar jeg kommer frem til. 

a) 374,8593 

b) 5,1722664 og jeg kom frem til, at det i 2010 vil antallet af containere komme over 450

c) Jeg ved ikke, hvilken formel jeg kan bruge til beregning af denne opgave. 

Ret mig endelig, hvis mine svar i a og b er forkerte og jeg håber, at nogle kan hjælpe med opgave c. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af AMelev

a) Beregningsresultatet er rigtigt, men husk at svare på det stillede spørgsmål

b) Hvordan er du kommet frem til det resultat; og hvordan er du kommet til 2010? x er antal år efter 1995. og i 2010, var der jo iflg. a kun 375 containere.

c) Bestem, hvor mange containere, der blev håndteret i 2000,
    Bestem så, hvor mange procent antallet er steget fra 1995 til 2000


Svar #2
24. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

b) 450=144*1,004^{_{n}}

n = 5,1722664

også har jeg sagt 2005 + 5 = 2010

Hvis det er forkert, hvordan skal den så beregnes?

c) Er der en bestemt formel jeg kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2016 af AMelev

b) Metoden er god nok, men der er smuttet et ettal i din a-værdi 1,1004. Derfor passer det ikke med dit resultat fra sp. a)

c) Nej den sædvanlige til at bestemme, hvor mange procent en størrelse er steget, når den stiger fra START til SLUT: \small r=\frac{SLUT-START}{START} og så omregne til procent.


Svar #4
24. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Kan du uddybbe opgave c? Jeg forstår ikke, hvad du mener, når du skriver START og SLUT..


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2016 af mathon

c)

                \frac{y_2}{y_1}=1{,}1004^5

                \frac{(1+p_y\cdot 10^{-2})y_1}{y_1}=1{,}1004^5

                1+p_y\cdot 10^{-2}=1{,}1004^5

                p_y=\left (1{,}1004^5-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2016 af AMelev

Hvis en størrelse vokser fra 200 (START) til 300 (SLUT), så er den vokset med \small \small r=\frac{SLUT-START}{START}=\frac{300-200}{200}=0.5= 50%.


Svar #7
24. september 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke, hvordan du får de talf fra, altså 300 og 200?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2016 af mathon

     p_y=\left (1{,}1004^5-1 \right )\cdot 10^2=61{,}3\%


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2016 af AMelev

#7 Dem har jeg ingen steder fra - det var et eksempel på brug af formlen.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.