Matematik

brøk

26. september 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvordan regner man en lignende brøk

75 1/3 + 3 3/4 

opgaven burde give 76 1/12. Men jeg kan ikke få den til det resultat 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af StoreNord

75 1/3 + 3 3/4   = 75+ 3 +1/3 +3/4   =   78 +4/12  +  9/12    = 78  + 13/12  = 79 + 1/12


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2016 af mathon

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 75+\frac{1}{3}+3+\frac{3}{4}=78+\frac{4}{12}+\frac{9}{12}=78+\frac{4+9}{12}=78+\frac{12}{12}+\frac{1}{12}=78+1+\frac{1}{12}=79\tfrac{1}{12}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2016 af mette48 (Slettet)

#0

Du må have læst eller skrevet forkert. 75 1/3 + 3 3/4 giver et resultat, der er større end 75+3 altså mere end 78.

Prøv at løse opgaven igen


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.