Matematik

Pleaseee hjælp!!!

28. september 2016 af zackhot14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På baggrund af et stort antal målinger regner man med, at en persons maksimale pulsfrekvens afhænger
lineært af personens alder.

For en 20-årig er den maksimale pulsfrekvens 200 slag pr.
minut, og for en 60-årig er den 160 slag pr. minut.

a. Bestem en forskrift for den lineære funktion, der beskriver,hvordan den maksimale pulsfrekvens, p,
afhænger af en persons
alder, a.

b. Hvad er den maksimale pulsfrekvens for en 35-årig?

c. Hvilken alder svarer til en maksimal pulsfrekvens på 164
slag pr. minut?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2016 af StoreNord

Du har 2 punkter på en ret linje:              (20,200) og (60,160)    I a skal du bare finde linjens ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2016 af AMelev

Sæt x = alder (år) og f(x) = max pulsfrekvens (slag pr. min)

a) Bestem f(x) Se #1

b) Beregn f(35)

c) Løs ligningen f(x) = 164


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Lineære sammenhæng: f(x)=ax+b

Hældning: a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

Begyndelsesværdi: b=y_1-a\cdot x_1


Skriv et svar til: Pleaseee hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.