Matematik

Lineære funktioner

29. september 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal finde ud af, i hvilket år lønmodtagerne kommer ned på 1100.000, hvis udviklingen fortsætter

Mine oplysninger:

y=ax+b, hvor x er antal af år efter 2000, og y er antal lønmodtagere

Den lineære funktion går igennem punkterne (1,1472000) og (1,1352000)

Funktionsforskrift: f(x)= -40000x + 1512000b


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2016 af mathon

    Løs ligningen
                                        1.100.000=-40.000x+1.512.000

for at finde antal år efter 2000, hvor antallet er nået ned på 1.100.000


Svar #2
29. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg kan ikke helt få det til at passe med, at svaret er 147200?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2016 af mathon

Den lineære funktion går igennem punkterne (1,1472000) og (1,1352000)
må være misforstået.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2016 af mette48 (Slettet)

Dine oplysninger ser pussige ud. de to punkter du nævner ligge lodret over hinanden og b i funktionen skal ikke være der.

Skriv hele den oprindelige opgvetekst, så ser jeg på det igen


Svar #5
29. september 2016 af Anonyminized (Slettet)



 

Vedhæftet fil:Dokument6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2016 af mette48 (Slettet)

a=(1472-1352)/(1-4)=-40

y=ax+b

1472=-40*1+b

b=1472+40=1512

y=-40x+1512


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2016 af jantand

Man kan ikke sløjfe 0'erne.

Hvis man gør det så giver x=1    resultatet 1472 og det er jo 1472000 , det er jo noget andet

y= -40000x+1512000

Sættes y =1100000

1100000 = -40000x+ 1512000  Det giver Antal år  10,3 Hvis det skal være hele år så er det 10


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2016 af mathon

Det er fint nok at regne i tusinder:

                  y=-40x+1512

                  1100=-40x+1512

                  x=\frac{1100-1512}{-40}=10{,}3


Svar #9
01. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Okay, tak for det. Jeg forstår det


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.