Matematik

HASTER - Hvordan isolere d?

03. oktober 2016 af MaleneHilde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har igen brug for hjælp til matematik og skal kunne finde ud af det til imorgen. Min lærer, hun snakker om at vi skal kunne finde ud af at isolere b (eller også var det d, kan ikke huske det) i følgende formel.

a/c = b/d

Mener nok at det handler om at man skal gange på begge sider og så dividere eller omvendt. Nogle som kan hjælpe eller evt kender en side/video som forklarer det godt?

Tak på forhånd.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af sjls

\frac{a}{c}=\frac{b}{d}

Du kan gange over kors og få

a*d=c*b

og herefter dividere med a på begge sider

d=\frac{cb}{a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af AMelev

Det er en fordel at vide, hvad opgaven går ud på - om det er b eller d, der skal isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af sjls

Se evt. her


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af jantand

a/c = b/d

Gange med d begge sider   ( a*d)/c = (b*d)/d  Jeg har sat parenteser såmdet lettere kan se hvad der sker

Så går d ud mod d på højre side Så det ender med (a*d)/c =  b

Du kan gøre det samme med de andre du vil have isoleret. Jegg prøver lige at isolere d

Jeg deler med b på begge sider

a/(c*b)= b/(b*d)

Så går b ud mod b på højre side

a/(c*b) = 1/d

Dun flytter de hele over på modsatte sider af lighedstegnet

d= (c*b)/a

Du kan selv gøre det samme med a og c Prøv det så du får rutinen


Svar #5
03. oktober 2016 af MaleneHilde (Slettet)

Tusind tak til alle som har hjulpet!! Det sætter jeg meget pris på


Svar #6
03. oktober 2016 af MaleneHilde (Slettet)

Hvis der stadig er andre som har brugbare svar, så bare kom med det :)


Skriv et svar til: HASTER - Hvordan isolere d?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.