Matematik

Eksponentiel regression

04. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har virkelig meget brug for hjælp til følgende opgave. Jeg har lavet en eksponentiel regression på TI-Nspire.

Jeg har lavet opgave a)

som jeg får til:  541.956*(1.29751)^x

og i opgave b har jeg skrvet: 1.29751 viser at der er mange flere børn der er under behanlding.

Jeg ved derudover ikke om jeg skal bruge 10 nogle steder.. Jeg er helt forvirret

Vedhæftet fil: 2016-10-04 (1).png

Svar #1
04. oktober 2016 af Mm98


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2016 af peter lind

a=1.29751 = 1+r hvor r er den relativ årlige stigning i antal af børn med ADHD

I år 2010 er t = 2010-1997 =13. Brug dette + din formel til at finde antal børn med ADHD i år 2010


Svar #4
04. oktober 2016 af Mm98

nåår okay, men altså hvis 1.29751 eller a, og på min graf kan jeg se at r = 0.998664

Skriver man så: a = N0 og a = 1.29751 og 541.956

Tallet a (541.956) fortæller os om  den årlige stinging i antal af børn med ADHD.

b) i 2010 er der 16009.8 antal børn under behandling.

Erovenstående korrekt?  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2016 af peter lind

Det r der står på din graf er ikke rentefoden men et tal, der angiver hvor god modellen er. Den skal være tæt på 1, hvilket den jo også er.

Se dog hvad du selv skriver i #0. Du blander det hele sammen i et rod


Svar #6
04. oktober 2016 af Mm98

Hov, ja undskyld. Jeg bytter lidt om på tallene, men tror godt at jeg forstår det nu. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.