Fysik

Newtons første lov

08. oktober 2016 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej med jer. 

Er der nogen der kan forklare mig newtons første lov. De andre love må også forklares, men den vigtigste lige nu er første loven. Håber i vil bruge tid på at hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

I Newtons egen formulering lyder første lov, inertiens lov:

"Et legeme forbliver i den tilstand, det er i (hvile eller jævn bevægelse langs en ret linje), så længe ingen ydre kræfter tvinger det til at forandre sin tilstand".

I et mere moderne sprog, kan man give inertiens lov formen:
En partikel, der ikke er påvirket af nogen kraft, vil i forhold til det anvendte inertialsystem enten være i hvile eller bevæge sig med en konstant hastighed.


Svar #2
09. oktober 2016 af Amalie1234324

Tusind tak. Vil du også lige forklare den 2 og 3 lov


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

Newtons 2. lov
kan udtrykkes:
                            Hvis en partikel har accelerationen \overrightarrow{a} i forhold til et inertialsystem, er det indenfor den newtonske mekaniks gyldighedsområde principielt muligt ud fra den forhåndenværende fysiske situation at bestemme en vektor \overrightarrow{F}, hvorom det gælder, at \overrightarrow{F} har samme retning som \overrightarrow{a} og at \left |\overrightarrow{F} \right | for samme partikel er proportional med \left |\overrightarrow{a} \right |.

Man har altså:
                                 \left |\overrightarrow{F} \right |=m\cdot \left |\overrightarrow{a} \right |   hvor proportionalitetsfaktoren m kaldes partiklens masse.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af mathon

Newtons 3. lov:
                             
Aktion og reaktion er lige store og modsat rettet, eller de kræfter, hvormed to legemer påvirker hinanden, er altid lige store og går i modsat retning.
Tredje lov kaldes også loven om aktion og reaktion.

 I Newtons mekanik skal loven om aktion og reaktion forstås på den måde, at er en partikel påvirket af en kraft, vil der altid et eller andet sted være en partikel som samtidig er påvirket af en kraft, der er lige så stor og modsat rettet. Det er en vigtig pointe i det newtonske kraftbegreb, at en kraft er en del af vekselvirkningen mellem to partikler.

Det bemærkes, at aktion og reaktion virker på hver sin partikel.


Skriv et svar til: Newtons første lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.