Matematik

HURTIG HJÆLP søges

09. oktober 2016 af Rikkebrorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

c)  Hvad vil befolkningen på Pæreøen vokse til, hvis stigningen i perioden fra 2016 til 2020 vokser

med 2% per år. (OBS på hvilken formel, der skal anvendes her).

d)  Befolkningen på Blommeø forventes frem til 2020 at falde med 8%. Den er i dag på 260, så

hvad forventes den at være i 2020?

e)  Fra år 2000 til 2015 faldt folketallet på Blommeø fra 301 til 260. Hvor stort var faldet i %? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af BechHohen88 (Slettet)

Da opgaverne beskriver udviklinger med et fast fald / fast stigning i procent skal du formulere eksponentielle funktioner på formen;

                                                                   y=b\cdot a^{x}

Hvor b er din begyndelsesværdi, mens a er fremskrivningsfaktoren; 

                                                                    a=1+r

Hvor r er vækstraten i procent. En vækstrate på 11 % ville således give fremskrivningsfaktoren 1,11. Mens et faldt på eksempelvis 20 % ville give dig en fremskrivningsfaktor på 0,8. 

c) 

Er der angivet en befolkning ved modellens start i opgaveformulereingen?

d) 

Der er angivet en begyndelsesværdi på 260, mens vækstraten er fald på 8 %. Du har således værdierne; 

b=260

a=0,92

Befolkningen B til tiden t er derfor; 

                                                      B(t)=260\cdot 0,92^{t} , 0\leq t\leq 4

For at finde befolkningstallet efter 4 år indsætter du 4 på t's plads i formlen.

e) 

Benyt formlen for procentvis stigning / procentvist fald; 

                        \left|\frac {slutv\ae rdi - begyndelsesv\ae rdi}{begyndelsesv\ae rdi}\right| \cdot 100 \% = procentdelen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2016 af Kachoot (Slettet)

Der er tale om eksponentiel udvikling, som har forskriften y=b*a^x hvor a er fremskrivningsfaktoren og x angiver antal år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af PeterValberg

Hvor mange tråde har du oprettet om dette ENE spørgsmål?
KUN én tråd til ét spørgsmål, okay?

Se din anden tråd:  [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.