Matematik

Hjælp til et mundtlig eksamensspørgsmål

09. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle, der har et forslag, hvor man kan/skal starte, når der står "Gør rede for arealet af en trekant via. sinus."? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af jantand

Tegn en trekant.  Hvis du skal have arealet , skal du bruge højden.

Du tager en vinkel på grundlinien.

Så er højden = sin til vinklen gange siden. Ikke grundfladen men den hosliggende side.

Prøv at tegne det . så kan du se det


Svar #2
10. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

#1. Det er mere fordi, at der står via sinus.

Skal jeg bevise sinusrelationen, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af Capion1

Skal der, v.h.a. vektorer, redegøres for den vilkårlige trekants areal
T = 1/2 ab·sin C
?


Svar #4
10. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

#3 Det tror jeg, men i spørgsmålet står der som sagt - Gør rede for arealet af en trekant via. sinus. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2016 af Capion1

Er du og dit hold fortrolig med vektor, tværvektor, skalære produkt, determinant ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2016 af jantand

Hvis du har en side og du har den hosliggende vinkel så kan du finde højden vha. sinus som jeg skrev.

Når du så har grundfladen og du har højden så kan du finde arealet.

Prøv at lave en tegning først. Gør altid det.


Svar #7
10. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

#5 har ikke hørt om en af dem du nævner.. Det er blot C-nivau. 

# Jeg prøver, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. oktober 2016 af AMelev

Arealformlen kommer frem undervejs i beviset for sin-relationen. 

T = ½absin(C)=...

Den får du ved at tage udgangspunkt i den kendte formel for areal af trekant: T =½g·h

Vælg en grundlinje og tegn højden. Vælg så en af de to trekanter, som højden deler den oprindelige trekant op i.
Benyt sin-formlen til at bestemme højden og indsæt det fundne udtryk i T =½g·h.
Tag den anden trekant og gør tilsvarende.
Tegn højden på en af de andre sider og kig på den trekant, hvis vinkel endnu ikke har været i spil. Gør det samme for denne trekant.

Så får du tre udtryk for arealet, som alle fortæller, at arealet af en trekant er ½·en en side · en anden side·sin(vinklen mellem de to valgte sider).


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. oktober 2016 af mathon

                           h_a=b\sin(C)=c\sin(B)
                           h_b=a\sin(C)=c\sin(A)
                           h_c=a\sin(B)=b\sin(A)


Skriv et svar til: Hjælp til et mundtlig eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.