Matematik

Hjælp til procent

11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber at der en der kan hjælp mig med denne opgave. kan ikke finde ud af den.


3.4 a) *
Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? (1 decimal)

3.3%

3.4 b) *

Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter? (helt tal, angivet i mio)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af Capion1

Hvor meget er forbruget faldet?
Hvilket af tallene er forbruget faldet fra?
Sæt de to tal i forhold til hinanden, regn det ud og gang med 100%.

Dén %-sats du finder frem til, kan du benytte i det sidste spørgsmål, hvor tidsintervallet også er på 5 år.


Svar #2
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Kan du prøve at vise det som et eksempel, er ikke så god til matematik

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af Capion1

\frac{forbrug_{2005}-forbrug_{2010}}{forbrug_{2005}}\cdot 100\%
Benyt derefter denne %-sats til at beregne forbrug2015


Svar #4
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Får det til at blive 3.3, så tror ikke at jeg har forstået dig


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2016 af Capion1

Ja, 3,3% med 1 dec.
Så siger du
3,3% af 7702 og trækker det fra 7702.


Svar #6
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

For det til at blive 15 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2016 af Capion1

Det må vel blive 7702 - 254  mio.


Svar #8
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Prøver lige at tage et skærmbillede, For der står at svaret er forkert
 

 

Svar #9
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Prøv at se her 

Vedhæftet fil:Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2016 af Capion1

Ja, det skyldes afrundingsfejl ved de 3,3%
Prøv med 264


Svar #11
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Står stadig det samme, at svaret er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2016 af Capion1

Forbruget kan indsættes i den lineære funktion
y  =  - 264/5 x + 7966
hvor x =  0 for året 2005
hvor x =  5 for året 2010
hvor x = 10 for året 2015


Svar #13
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Hvad vil du så mene, at jeg skal indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. oktober 2016 af Capion1

Prøv med 528
Jeg ved ikke, hvordan beregningskalkulen er i det vedhæftede # 9


Svar #15
11. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Opgave 3.4 (S & B formlen)

3.4 a) *
Forbruget af cigaretter har de senere år været faldende. I 2005 var forbruget 7.966 mio. cigaretter og i 2010 var forbruget 7.702 mio. cigaretter. Hvor mange procent faldt forbruget fra 2005 til 2010? (1 decimal)

3.4 b) *
Hvad bliver forbruget i 2015, hvis tendensen fortsætter? (helt tal, angivet i mio)
Prøv igen!


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. oktober 2016 af Capion1

Prøv med  3,31408%    og    254  264  528   7438
Jeg ved ikke, hvordan beregningskalkulen er i det vedhæftede # 9
Hvis den ikke vil acceptere %-satsen, ved jeg ikke, hvad vi kan gøre.
Men # 12 er i hvert fald rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. oktober 2016 af Capion1

# 16
Det kan også tænkes, at beregningskalkulen vil acceptere et minus foran procentsatsen. Prøv det.


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. oktober 2016 af AMelev

1) Det procentvise fald over den 5-årige periode fra 2005 til 2010 er 0.033141 = 3.3%

2) 0.033141·7702 = 255.251
Faldet over den 5-årige periode fra 2005 til 2010 er 255 mio.

#11 Ikke lineær, da der er fast procentvis stigning.


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. oktober 2016 af Capion1

Til opgaver med nedadgående tendenser og angivelse af procent er der generelt usikkerhed m.h.t., hvordan man skal udtrykke procenten:
For en procentmæssig stigning vil man angive en positiv procent, og for et procentmæssigt fald vil man angive en negativ procent men tolke det som en stigning, en negativ stigning.
Siger man, at faldet er på 3,3% , er det det samme som at sige, at stigningen er på  - 3,3%.
Prøv forskellige variationsmuligheder i kalkulen # 9 og se hvad den vil have for at blive tilfreds.


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. oktober 2016 af Capion1

# 18
Det har du ret i. Jeg tog fejl, og er enig i, at udviklingen er faldende eksponentiel med fremskrivningsfaktor

\sqrt[5]{\frac{7702}{7966}}=0,9668...        over 5 år.
# 0 Beklager fejlen og tiden der forløb.
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.