Matematik

Reducering af 2a*(a-b)+(a+b)^2-b^2

11. oktober 2016 af study12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har besværligheder med at reducere den sidste del af udtrykket. Nogle som kan guide mig..

2a*(a-b)+(a+b)2-b2

2a-2ab+(a2+b2) - b2  (hvad gør jeg herefter? - a2 * b2+b2b2 = a4+b4 ) er det korrekt?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

Nej, det er ikke korrekt, - langt fra
jeg tror, du skal se video, ... helt bestemt de fleste
af videoerne på denne liste:  [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. oktober 2016 af study12 (Slettet)

Det har jeg gjordt, men søger skriftlig vejledning lige præcis til min opgavestilling


Svar #3
11. oktober 2016 af study12 (Slettet)

"Langt fra" konkludering hjælper ikke umiddelbart ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2016 af StoreNord

2a*(a-b)+(a+b)2-b2 =2a2 - 2ab +a2+b2+2ab-b2 = 2a2 + a2 = 3a2


Svar #5
11. oktober 2016 af study12 (Slettet)

Tusind tak for guidning!

Det giver mere mening nu


Skriv et svar til: Reducering af 2a*(a-b)+(a+b)^2-b^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.