Kemi

Beregn startkoncentration af SO3 ud fra ligevægt.

18. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

6) Betragt følgende ligevægt:

2SO3 --> 2 SO2(g) + O2 (g)

Der tilsættes SO3 til en lukket beholder. Efter et stykke tid er der ligevægt og [SO3] = 0,7 M, [O2] = 0,1 og [SO3] = 0,2 M.

Hvad var startkoncentrationen af SO3?

Nogle, som vil forklare mig, hvordan dette kan regnes ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af mathon

… [SO3] = 0,7 M, [O2] = 0,1 og [SO3] = 0,2 M…  ??


Svar #2
19. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet)

De stofmængdekoncentrationer du har skrevet op, er stofmængdekoncentrationer man finder ved ligevægt, men jeg skal finde startkoncentration??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2016 af mathon

Du har to koncentrationsopgivelser
for
         \left [SO_3 \right ]\; !!   


Svar #4
19. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet)

Nååårh undskyld, :der er selvfølgelig [SO2] = 0,2 M

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2016 af mathon

[SO3] = 0,7 M, [O2] = 0,1 og [SO2] = 0,2 M.

           \left [ SO_3 \right ]_{forbrugt}=\left [ SO_2 \right ]_{dannet}

           \left [ SO_3 \right ]_{beg}=\left [ SO_3 \right ]+\left [ SO_2 \right ]=\left ( 0{,}7+0{,}2 \right )\; M=0{,}9\; M


Svar #6
20. oktober 2016 af julielyck1996 (Slettet)

Men hvad med stofmængden af O2? Skal den ikke medtages? 


Skriv et svar til: Beregn startkoncentration af SO3 ud fra ligevægt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.