Matematik

Andengradsligninger

25. oktober 2016 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Sidder med 2 opgaver jeg ikke forstår: 

1) For hvilke tal c, har -2x^2 - 24x + c = 0 ingen løsninger?  


2) Bestem b så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop én løsning. Bestem denne løsning.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2016 af PeterValberg

1) Hvis diskriminaten d < 0 har andengradsligningen ingen løsninger.

2) Hvis diskriminanten d = 0 har andengradsligningen netop én løsning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2016 af AMelev

I begge tilfælde skal du beregne diskriminanten d = b2 - 4a·c

1) 2. gradsligningen har ingen løsninger, når diskriminanten d er negativ. Løs uligheden d < 0 mht. c

2) 2. gradsligningen har én løsning, når diskriminanten d er nul. Løs ligningen d = 0 mht. b


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.