Matematik

Reducering af x+4/2x^2 + 8x og (a^2*b)^2/a*b^-2

29. oktober 2016 af MelleBella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en afleveringen og der er denne opgave jeg simpelthen ikke kan få knækket.

Reducer følgende brøker:

a. x+4/2x^2 + 8x

b. (a^2*b)^2/a*b^-2


Jeg vil helst undgå at få hele svaret. Hvis der måske er nogle regneregler der kan hjælpe på vej, ville det være rigtig rart.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af AMelev

Hmm! Mangler der nogle parenteser?

Skal der i a) stå 1) x + \frac{4}{2}\cdot x^2+8x, som du skriver, eller 2)  \frac{x+4}{2\cdot x^2}+8x eller 3) \frac{x+4}{2\cdot x^2+8x}
Hvis det er 3): Sæt 2x uden for parentes i nævneren og forkort derefter.

Skal der i b) stå 1)  \frac{(a^2\cdot b)^2}{a} \cdot b^{-2} , som du skriver, eller 2) \frac{(a^2\cdot b)^2}{a \cdot b^{-2}}
Brug potensregnereglerne (a·b)p = ap·bp, (ap)q = ap·q , ap·aq = ap+q og ap/aq = ap-q


Skriv et svar til: Reducering af x+4/2x^2 + 8x og (a^2*b)^2/a*b^-2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.