Matematik

Trekant

31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der vil hjælpe med spørgsmål B. :) på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af PeterValberg

Lav en skitse af situationen :-)

a) Brug en sinusrelation og bemærk, at B er spids

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

det har jeg gjort..

jeg har også lavet a. men mangler b. :)


Svar #4
31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Kan du eventuel forklare hvordan jeg bruger cosinusrelationen i b. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af PeterValberg

Lav lige en tegning, der beskriver situationen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

trekant 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2016 af PeterValberg

Du kender vinklerne BAD og ABD dermed kan du bestemme vinkel ADB
Bestem |AD| og |BD| med sinusreationerne
Bestem arealet af ABD med "den Halve Appelsin" :-)

T_{ABD}=\tfrac12\cdot|AD|\cdot|BD|\cdot\sin(\angle ADB)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

har du mulighed for at vise udregninger :) det vil være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2016 af PeterValberg

#9 Nej, det har jeg ikke mulighed for (eller lyst til).
     Du har fået en metode, ... resten er op til dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
31. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

kan man ikke bruge cosinusrelationer i stedet for sinus? eller 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2016 af MatHFlærer

#0 jeg har da forklaret hvordan man gør? Du kender sinusrelationerne:

Generelle form er:

\frac{sin(A)}{a}=\frac{sin(B)}{b}=\frac{sin(C)}{c}

Brug den nu. Når du har fundet det relevante, kan du (som jeg forklarede tidligere) anvende ½appelsinformlen.


Svar #13
01. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

udrening 


Svar #14
01. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Det giver ikk rigtig mening? :/


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2016 af MatHFlærer

#14 det er korrekt måde at gøre det på, men du skal indlæse with(Gym): (hvis du ikke allerede har gjort det), så skal du skrive sin med stort S, altså Sin og det du så har i parentesen. Endelig skal du huske hvad vinkelhalveringslinjen gør ved vinkel A. Der skal stå 20 og ikke 40. Kig her: 


Svar #16
01. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Super, mange tak ;) 


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.