Fysik

Temperaturstigning

31. oktober 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor stor bliver temperaturstigningen, når man tilfører varmen 8,0kJ til 65mL glycerol ved stuetemperatur

Resultat 40, men ved ikke hvordan man får det til 40


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af peter lind

Q = m*c*ΔT     Q varmen, m massen, c varmefylden og ΔT er temperaturstigningen. massen kan du finde som massefylde*rumfang


Svar #2
31. oktober 2016 af Peter0541 (Slettet)

Jeg har skrevet 2430*8kJ*65mL, men kan ikke få det til at blive 40. Kan du ikke skrive hvordan du gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af peter lind

Nu har jeg altså hverken varmefylde eller massefylde for glyceroj. Det du skriver er i hvert fald forkert hvis du løser ligningen i #1 med hensyn til ΔT får du

ΔT = Q/(m*c) så temperaturstigningen er omvendt proportional med massen og dermed også med rumfanget. Jo mere masse du har jo mere varmeenergi skal der til for at få en bestemt temperaturstigning


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2016 af mathon

Glycerol:
                     densitet = \rho _{20C^{\circ}}=1{,}270\; \tfrac{kg}{L}

                     specifik varmekapacitet = c _{\,20^\circ C-100C^\circ} =2{,}43\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Temperaturstigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.