Matematik

Problemer med denne opgave i helhed.

01. november 2016 af lasseonielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt prolemer med denne opgave, jeg har umiddelbart brug for hjælp til de første 3, derefter burde jeg selv kunne klare det. 

Opgave 1. 

Et firma producerer en vare, hvis efterspørgselsfunktion er givet ved: 

p=18-0,006Q

Firmaets totale omkostningsfunktion ved at producere varen er givet ved: 

TC = 0,004Q2 + 4Q + 4500

a) beregn firmaets profitfunktion π(Q).

b) beregn den værdi af Q, ved hvilken firmaet har ''break even''. (profiten er lig med 0).

c) beregn den værdi af Q, der maksimerer profitten. 

d) beregn efterspørgsels-priselasticiteten, hvis Q=700

e) beregn den værdi af Q, der gør efterspørgslen enheds-elastisk. (Elasticiteten er lig med 1).

 

Som sagt vil jeg meget gerne have hjælp til beregning af denne opgave

Jeg takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

a)
             \pi (Q)=p\cdot Q-TC

             \pi (Q)=(18-0{,}006Q)\cdot Q-(0{,}004Q^2+4Q+4500)

             \pi (Q)=-0{,}01Q^2+14Q-4500


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

b)
             \pi (Q)=-0{,}01Q^2+14Q-4500=0\; \; \; \; Q>0

                               Q=\left\{\begin{matrix} 500\\900 \end{matrix}\right. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

c)
                      \pi {\, }'(x)=-0{,}02Q+14
ekstremum
kræver:
                      \pi {\, }'(x)=-0{,}02Q+14=0

                                   Q=700
hvorfor
                      \pi _{max}=\pi (700)=-0{,}01\cdot 700^2+14\cdot 700-4500=400


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

Jeg sidder med den samme opgave, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af opgave E, er der nogen som kunne hjælpe mig med den :) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. november 2016 af Soeffi

#0

Et firma producerer en vare, hvis efterspørgselsfunktion er givet ved: 

p=18-0,006Q

Hvad står Q for?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

det er hvad jeg er kommet frem til i opgave d (vedhæftet et billed) 

så må Q = 700 


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2016 af Soeffi

#6 Javel, men hvad er Q? Er det antal enheder eller pris pr. styk eller noget helt tredje?

Brugbart svar (1)

Svar #8
02. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

Det er max profitten

Brugbart svar (1)

Svar #9
02. november 2016 af Soeffi

#8. Hvis Q er maksimumprofiten, hvordan kan man så spørge:

#0 ...c) beregn den værdi af Q, der maksimerer profitten. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. november 2016 af mathon

Q er stk-prisen.


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. november 2016 af Soeffi

#0. d) og e) som jeg forstår begreberne:


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

vi ved at Q skal give 1500 i opgave E


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. november 2016 af Soeffi

#12 vi ved at Q skal give 1500 i opgave E

Hvad med d)?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

Vi har løst opgaven..
opgave d skal give -3,28

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. november 2016 af Soeffi

#14 Vi har løst opgaven...opgave d skal give -3,28

Godt, men hvilken formel bruger du? (Er du sikker på, at det er B-niveau?)


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. november 2016 af Soeffi

#6 Med din formel får jeg:


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. november 2016 af Rikkemalenehuniche (Slettet)

Jamen jeg har lavet .
Laver den dog i hånden så gør tingene på en anden måde

Skriv et svar til: Problemer med denne opgave i helhed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.