Matematik

Bestem en forskrift for f´(x)

01. november 2016 af sofialarson1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

funktionen f er givet ved forskriften f(x) = -2x^3 - 3x^2 + 4x-1

a) Bestem en forskrift fo f´(x) og forklar betydningen af f`(1) = -8

HJÆLP  !!!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af JulieW99

Differentier funktionen. Indsæt derefter 1 på x's plads. Du bør få -8 så.

Hvad er det du finder når du differentierer generelt?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

                 f(x)=-2x^3-3x^2+4x-1

                 f{\, }'(x)=-2\cdot 3\cdot x^{3-1}-3\cdot 2\cdot x^{2-1}+4\cdot 1\cdot x^{1-1}-0


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.