Matematik

Det haster, kan nogen hjælpe med en funktion??

02. november 2016 af mini91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse denne opgave, og kan simpelthen ikke lige få den til det, som den skal være.

Opgaven hedder:

En funktion f er givet ved f(x)=x^4+4/x  x>0.

Jeg skal have bestemt hvad f'(x) og jeg får den umiddelbart til: f'(x)=4x^3-4/x^2 - Er dette korrekt????

Derefter skal jeg finden ligningen til den, som er f'(x)=0  = 4x^3-4/x^2=0

d=(-4)^2-4*64*1=240   - Og her går jeg så i stå, fordi jeg er usikker på, om det er korrekt???? Kan nogen hjælpe mig med dette?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af mathon

         f{\, }'(x)=4x^3-4x^{-2}=0          ( du kan ikke behandle den som en andengradsligning )

         4x^5-4=0

         x^5-1=0

         x=1                         


Svar #2
02. november 2016 af mini91 (Slettet)

Hej okay tak :)

Så, når ligningen er bestemt f'(x), så kommer den til at hedde: 4x^3-4x-^2 =0 ?

Og hvad så når man skal bestemme en ligning for den? For det bliver jeg nødt til, når jeg skal regne monotoniforhold ud og bestemme koordinatsættet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2016 af mathon

Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for f{\, }'(x).

 …"bestemme en ligning for den?"     Bestemme en ligning for hvad?


Svar #4
02. november 2016 af mini91 (Slettet)

Ja, det ved jeg. Det er ikke det som er mit problem, mit problem ligger i, at bestemme a,b og c i ligningen. For man skal have lavet den om til en andengradsligning.

og da diskriminanten bliver 0 er der kun en løsning. Men hvad er a,b og c? For det skal jeg bruge, for at kunne sætte det ind:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2016 af mathon

Hvad skal laves om til en andengradsligning?


Skriv et svar til: Det haster, kan nogen hjælpe med en funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.