Biologi

Basesekvens

02. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der har et par minutter hvor de kan hjælpe mig med at besvare det vedhæftede spørgsmål?

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Biologi opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af JulieW99

T=rød, A=grøn, C=mørkeblå, G=gul

Benyt baseparringsprincippet til at finde sekvensen på d), i den side hvor den bare er grå. A overfor T, og G overfor C.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

#1 er næsten rigtigt men ikke helt. 

Den grå streng i d) er skabelonstrengen, mens den farvede streng er den komplementærer. Du skal bestemme baserækkefølgen for den komplementærer streng, hvorefter du kan bestemme baserækkefølgen for skabelonstrengen. Dette skal ske i den modsatte retning, da de to strenge er antiparallelle. 


Svar #3
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal besvare opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Bestem først baseskevensen af den farvede streg. 


Svar #5
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså som fx.TCGATGTGCG?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja. 


Svar #7
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

kan du mske rette den når jeg har lavet opgaven helt færdig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja jeg tjekker den gerne efter. Læg et billede ind - helst ikke en word eller pdf fil. 


Svar #9
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

okay det skal jeg nok gøre tusind tak!


Svar #10
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Med altså jeg skal kun gør det med den linje hvor der er farver på ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej. Ud fra den med farver kan du bestemme basesekvensen for den grå linje.

Vi tager det næste skridt efter dette for at undgå forvirring. 


Svar #12
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

okay tak! :-)


Svar #13
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

T-C-G-A-T-G-T-G-C-G-A-A-G-T-C-A-G-C-C-T-T-T-C-A-C-A-T-G-G-A

Er det korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Er det for den farvede streng? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. november 2016 af JulieW99

#2, jeg så det bare som den kodende streng og skabelonen, haha.
Følger lige med på sidelinjen, måske spørger jeg. :)
- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det er en drilsk opgave, fordi man let glemmer at tage retningen i betragtning. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

#13 ja det er korrekt. Del det op i codons og vis hvilken ende, der er henholdsvis 5'- og 3'-enden.


Svar #18
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

altså det jeg har skrevet er for den farvede linje :-)

hvordan deler jeg det op i codons det forstår jeg ikke helt hvad er! :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Tre nukleotider er et codon. Et codon koder for en aminosyre. 

Bestem efterfølgende sekvensen for den grå linje. 


Svar #20
04. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

okay jeg laver lige sekvensen for den grå linje! :-)


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.